Netwerkmonitor

Met Network Monitor kunt u de netwerkactiviteitsgegevens van uw pc in realtime bekijken, netwerkactiviteit blokkeren of netwerk- en pakketregels maken voor toepassingen die op uw pc zijn geïnstalleerd.

Gaan naar de instellingen van Netwerkmonitor:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Ga naar het gedeelte Beveiliging.
  3. In het blok Netwerkmonitor klikt u op de knop Bekijken.

Hiermee opent u het venster voor Netwerkmonitor.

Het gedeelte Netwerkactiviteit geeft alle momenteel actieve netwerkverbindingen weer. Het toont zowel de inkomende als de uitgaande verbindingen. U kunt de koppeling Alle netwerkactiviteit blokkeren gebruiken om alle netwerkverbindingen te blokkeren.

Het gedeelte Open poorten geeft een lijst met alle open netwerkpoorten. U kunt dit gedeelte ook gebruiken om netwerk- en pakketregels voor programma's te maken.

Het gedeelte Netwerkverkeer toont het volume van inkomend en uitgaand netwerkverkeer tussen uw pc en andere computers in uw netwerk.

Het gedeelte Geblokkeerde computers bevat een lijst met IP-adressen voor externe computers waarvan de Network Attack Blocker netwerkaanvalpogingen heeft gedetecteerd en hun netwerkactiviteit heeft geblokkeerd.